December 18, 2020 •

• Leestijd 1 minuut.

Coronavirus: contactloze levering uitgelegd

De coronacrisis heeft voor een versnelde groei voor maaltijdbezorging gezorgd en heeft de manier waarop we leveren veranderd. Eerder dit jaar introduceerden we contactloze levering om onze klanten, koeriers en partners te helpen veilig te blijven tijdens de pandemie.

Hoe werkt contactloze levering?
Klanten die ervoor kiezen om te betalen via de online betaalmethode, laten hun bestelling leveren zonder fysiek contact. Dit betekent dat de koerier de bezorgtas voor de deur van de klant plaatst. De koerier belt dan bij de klant aan, stapt weg van uw deur en wacht tot hij uw bestelling ophaalt.

Instructies voor contactloze levering
1. Check eerste de betaalmethode van de klant. Als de klant contant betaalt, kunt u de bestelling leveren zoals u dat normaal zou doen. Volg de volgende stappen als de klant online heeft betaald.

2. Wanneer u bij de klant aankomt plaatst u uw bezorgzak naast de deur. Als u geen bezorgzak gebruikt, plaatst u de bestelling van de klant op de grond naast de deur.

3. Bij gebruik van de bezorgzak, ritst u de zak open en zorgt u ervoor dat de klant makkelijk bij de bestelling kan.

4. Bel vervolgens aan of klop op de deur.

5. Loop direct na het aanbellen of aankloppen twee meter bij de deur vandaan.

6. Als de klant de deur opent, begroet hem of haar dan vriendelijk.
Vraag de klant om de bestelling uit uw zak te halen en wacht tot ze de deur sluiten. Als u meerdere bestellingen in je zak hebt liggen, wijs de klant dan naar de juiste bestelling.

7. Zodra de klant de deur heeft gesloten, kunt u uw bezorgzak pakken en verdergaan.

Op zoek naar meer informatie over contactloze levering? Bezoek ons FAQ pagina.