December 18, 2020 •

• Leestijd 3 minuten.

Zorg dat uw klanten steeds u terugkomen. Dit is hoe!

80% van uw omzet komt van de 20% loyale klanten


Hoe krijgt u nieuwe klanten en hoe behoud u ze?
Als restauranthouder wenst u één ding: tevreden klanten die graag bij u terugkomen. Klantenbinding zorgt ervoor dat u nieuwe klanten krijgt en de trouwe klanten behoudt. Iemand die tevreden is, is vaak langer trouw, maakt vaker gebruik van uw product en zal uw restaurant eerder aanbevelen bij anderen.

Maar tevreden klanten zijn niet altijd trouw. Ook zij blijven op zoek naar de beste prijs, kwaliteit en service. Daarom is het juist belangrijk jezelf te blijven verbeteren en te innoveren. U kunt op verschillende manieren zorgen voor klantenbinding. Onderzoek mogelijkheden om uw klantenkring uit te breiden, test met loyaliteitsprogramma’s en onderscheid jezelf. U zult zien dat het loont, want tevreden klanten plaatsen vaker een bestelling bij uw restaurant.

Bekijk deze tips en opties die u direct kunt gebruiken om een grote stap te zetten in het opbouwen en onderhouden van een goed klantenbestand.

Breid uw levergebied uit
Uw levergebied met één postcode utibreiden kan al een groot verschil maken in het aantal klanten binnen uw bereik. In sommige postcodes die nu net buiten uw levergebied liggen, zijn misschien minder restaurants aanwezig. Als u hier wel gaat leveren, zal dat u nieuwe klanten en extra leveringen opleveren. Wilt u uw levergebied uitbreiden? Dan is het belangrijk om rekening te houden met het behoud van de kwaliteit van het eten.

Doe iets extra
Verras uw klant. Doe eens iets onverwachts. Is de bestelling aan de late kant? Of weet u dat de klant jarig is? Verras ze met iets extra’s. Een blikje drinken, een extra gerechtje of een persoonlijk berichtje op de verpakking kunnen al voor een positieve reactie bij de klant zorgen. Zo krijgt u niet alleen een tevreden klant, maar een die u eerder zal aanbevelen en vaker bestelt.

Openingstijden
Steeds vaker bestellen klanten rond lunchtijd of laat in de avond. Omdat er op dat moment minder bezorgrestaurants geopend zijn, zullen klanten eerder een bestelling plaatsen bij uw restaurant als u wel open bent. Een uurtje eerder open gaan of langer open blijven kan u dus al extra bestellingen opleveren. U kunt uw openingstijden eenvoudig aanpassen tot 7 dagen vooruit in uw Restaurantportaal.

TopRank
TopRank is onze reclametool die de zichtbaarheid van uw restaurant op ons platform vergroot en zorgt voor meer bestellingen. Partners die TopRank rake gebruiken in 5 x meer bestellingen. Lees hier meer over TopRank.

Het Stempelkaartenprogramma
Wilt u een trouwe klantenkring opbouwen? Ons Stempelkaartenprogramma is een eenvoudige en effectieve manier om klanten terug te laten komen bij uw restaurant en het aantal bestellingen tot wel 20% te verhogen! Via het Restaurantportaal leest u hier meer over en heeft u de mogelijkheid om u aan te melden voor het programma. Begin vandaag met het belonen van uw loyale klanten!

Kortingsacties
Klanten kunnen op Takeaway.com met een speciale knop restaurants selecteren die een kortingsactie hebben. Deze restaurants zullen daardoor vaker worden bezocht. Met kortingsacties kunt u makkelijk extra omzet genereren. Het is bij ons mogelijk om verschillende acties toe te passen en deze acties vast te zetten op bepaalde dagen. Denk bijvoorbeeld aan een korting op woensdag “alle pizza’s voor €5,-” of geef “10% korting op alle menu’s”.